Aspitol

Gewicht: g

Productnummer: 2000060

Softgel capsules met 50 mg groenlipmosselolie

 • Gekweekt in de schone kustwaren van Nieuw zeeland
 • Bevat CO2 geëxtraheerde groenlipmosselolie
 • De olie is het biologisch actieve bestandddeel van de groelipmossel
 • Gestabiliseerde olie, van constante en hoogwaardige kwaliteit
 • Bevat een uniek omega-3 vetzuur dat nergens anders ter wereld voorkomt.
 • Vrij van eiwitten en zout
Korting:
 • 5% vanaf €100,-
 • 10% vanaf €200,-
 • 15% vanaf €300,-
was € 0,00 € 26,95 Incl. 9% btw
Op voorraad! Bestel nu!
 • Ingrediënten van farmaceutische topkwaliteit
 • Werkzaamheid van de ingrediënten is wetenschappelijk bewezen
 • Onze prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard
 • Voor drie uur besteld is de volgende dag in huis
Betaalmogelijkheden
Aspitol® bevat een mengsel van GlycOmega® groenlipmosselolie en Ahiflowerolie®, een mengsel dat uniek is in de wereld.
 
Groenlipmosselolie
Onderzoek heeft aangetoond dat groenlipmosselolie niet enkel de 'bekende' vetzuren EPA en DHA bevat, maar ook enkele andere, vrij zeldzame  omega-3 vetzuren én een nieuw ontdekte groep van vetzuren, de zogenaamde furaanvetzuren. Deze vetzuren komen uitsluitend voor in algen die leven in de koude, diepe, zoute kustwateren van Nieuw Zeeland. De mosselen filteren deze algen uit het water, en slaan de vetzuren op. Met name deze nieuw ontdekte omega-3 vetzuren én de furaanvetzuren, lijken bepalend voor de biologische activiteit van groenlipmosselolie.  
 
GlycOmega® is een gestabiliseerd vetzuurextract van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel Perna canaliculus, verkregen met behulp van CO2-extractie. Stabilisatie is erg belangrijk om vroegtijdige oxidatie van met name de zeer instabiele furaanvetzuren te voorkomen. Daardoor blijft de biologische activiteit van de groenlipmosselolie langdurig behouden.
 
Ahiflowerolie
Ahiflowerolie® is een nieuwe, plantaardige olie, rijk aan omega-3 vetzuren. Van alle plantaardige oliën die bekend zijn, bevat Ahiflowerolie de hoogste gehalten aan het waardevolle omega-3 vetzuur SDA. Bovendien is Ahilfower rijk aan het waardevolle vetzuur GLA (omega-6). Hierdoor staat ahiflower op eenzame hoogte in vergelijking met andere bekende plantaardige bronnen van olie, zoals lijnzaad, chia en hennepzaad.
 
Een recent onderzoek met menselijke vrijwilligers heeft aangetoond, dat Ahiflowerolie tot 3x zo hoge EPA gehalten in het bloedplasma leidt dan lijnzaadolie. Dit komt door het hoge gehalte (18-20%) aan SDA in ahiflowerolie, wat heel goed door het lichaam wordt omgezet in EPA. Ter vergelijking: lijnzaad, chia en hennepzaad bevatten geen tot weinig SDA, maar zijn rijk aan het vetzuur ALA. Dit vetzuur wordt echter heel beperkt door het lichaam omgezet in EPA.
 
PRACHTIG VETZUURPROFIEL
De combinatie van GlycOmega® groenlipmosselolie met Ahiflowerolie® combineert het beste van de mariene en plantaardige wereld, en levert een prachtig vetzuurprofiel. Niet alleen bevat Aspitol® de zeldzame omega-3 vetzuren en furaanvetzuren van de mosselen gekweekt in de Nieuwzeelandse kustwateren, ook is het rijk aan de plantaardige omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren die Ahiflower zo uniek maken. Kortom, een ongeëvenaard krachtige combinatie! 
 
GEEN EIWITTEN
Aspitol® bevat enkel de gestabiliseerde olie van de mossel, mosseleiwitten zijn nauwelijks aanwezig.  

50 mg Glycomega® groenlipmosselolie en 150 mg Ahiflowerolie® bevatten: 

Inhoud per capsule:   %ADH
 Totaal Omega-3 >116 mg -
    - C18:3n-3 (ALA) >68 mg -
    - C18:4n-3 (SDA) >27 mg -
    - C20:5n-3 (EPA) >12 mg  - 
    - C22:6n-3 (DHA) >8 mg -
Totaal Omega-6  >28 mg -
    - C18:2n-6 (LA) >18 mg  - 
    -C18:3n-6 (GLA) >9 mg  
 Totaal Omega-9  >15 mg  - 
    - C18:1n-9 (OA)  >15 mg  - 

 

                          

  

Aanbevolen gebruik: Volwassenen gedurende 4- 6 weken 2x daags 2 softgels bij een maaltijd. Daarna 2x daags 1 softgel per dag bij een maaltijd, of zoals aanbevolen.

Kinderen: omrekenen naar lichaamsgewicht

Ingredienten: Ahiflowerolie (Buglossoides avensis), Groenlipmosselolie (Perna canaliculus), geleermiddel (rundergelatine, water), emulgator (glycerol), antioxidant (rozemarijnextract, vitamine E, vitamine C).

Bevat geen gist, suiker, zetmeel, gluten, conserveermiddel, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Allergie informatie: Bevat groenlipmosselolie, kan sporen van schelpdiereiwitten bevatten.

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Dit product is een voedingssupplement (vetzurenpreparaat).

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen.

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

UNIEK VETZUURPROFIEL
Recent onderzoek heeft aangetoond dat groenlipmosselolie niet enkel de 'bekende' vetzuren EPA en DHA bevat, maar ook enkele andere, vrij zeldzame omega-3 vetzuren. Deze vetzuren komen uitsluitend voor in algen die leven in de koude, diepe, zoute kustwateren van Nieuw Zeeland. De mosselen filteren deze algen uit het water, en slaan de vetzuren op.

De nieuw ontdekte vetzuren zorgen er voor, dat groenlipmosselolie veel completer is dan andere oliën, zoals visolie. Daarom heeft u er veel minder van nodig dan bijvoorbeeld visolie.

 


 
Omega-3 vetzuren (%) in groenlipmosselolie en visolie

FURAANVETZUREN
Er bestonden altijd sterke aanwijzingen dat de groenlipmossel een bijzonder werkzaam ingrediënt bevat, dat zeer instabiel is, en verdwijnt zonder stabilisering in het allereerste stadium van het productieproces. Omega-3 vetzuren vielen af, omdat deze vetzuren ook zonder stabilisering in bijvoorbeeld visolie aanwezig zijn. Recent onderzoek heeft een nieuwe groep van vetzuren aan het licht gebracht, de zogenaamde furaanvetzuren. Deze vetzuren lijken een bijzonder hoge biologische wererkzaamheid te hebben, en zijn extreem instabiel, reden dat ze tot dusver nog niet eerder zijn ontdekt. De furaanvetzuren worden nu algemeen gezien als één van de unieke ingrediënten, die de groenlipmossel zijn bijzondere biologische werkzaamheid geeft. 

NIEUW VETZUUR IS GEEN ETA!
De ontdekking van het nieuwe omega-3 vetzuur (C20:4n-3) in groenlipmosselolie heeft een 'hype' in gang gezet. Sommige producenten proberen daaruit een slaatje te slaan door op hun produkt een gehalte aan ETA te vermelden. Echter, het vetzuur ETA is iets anders dan het nieuw ontdekte omega-3 vetzuur in groenlipmosselolie. De enige overeenkomst is, dat beide vetzuren uit twintig koolstofatomen bestaan. Echter, de dubbele bindingen staan op geheel andere posities. Daardoor hebben beide vetzuren een geheel verschillende biologische werking.

GROENLIPMOSSEL: DE OLIE OF HET POEDER? 
Groenlipmosselpoeder wordt ook aangeboden als gedroogd poeder. Dit poeder wordt doorgaans aangeboden in de vorm van capsules. Echter, de omega-3 vetzuren en furaanvetzuren in poedervorm zijn moeilijk goed te houden, en verliezen door oxidatie snel hun biologische werkzaamheid. Om deze reden gaat mosselpoeder vrij snel 'ruiken' wanneer het wordt blootgesteld aan de lucht.

Ook wordt groenlipmosselpoeder aangeboden, waaruit de olie grotendeels is weggehaald. De olie is tenslotte een waardevol produkt! Het resterende poeder bevat nauwelijks nog actieve stoffen en wordt tegen lage prijzen aangeboden. Het 'ruikt' wat minder door het ontbreken van de vetzuren, waardoor vaak wordt gedacht dat het poeder van hoogwaardige kwaliteit is. Dit is echter niet waar!

De olie van de groenlipmossel is om de volgende redenen superieur ten opzichte van groenlipmosselpoeder:

• De omega-3 vetzuren en furaanvetzuren in de groenlipmosselolie vormen het biologisch actieve bestanddeel;

• Groenlipmosselolie kan eenvoudig worden gestabiliseerd, en is van constante en hoge kwaliteit;

• Groenlipmosselolie bevat nauwelijks eiwitten, wat het risico op allergische reacties verkleint;

• Groenlipmosselolie is zoutvrij, en is dus geschikt voor een zoutarm dieet.