skip to Main Content
Gratis cadeau(s) naar keuze vanaf €35,-
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending
Mijn account

Natuurlijke Multivitamine

Natuurlijke Multivitamine

  • Brede ondersteuning voor gezondheid: Dankzij de zorgvuldige selectie en juiste verhoudingen van ingrediënten biedt deze formule een breed scala aan gezondheidsvoordelen.
  • Volledig natuurlijke formule: Onze Natuurlijke Multivitamine bevat alleen natuurlijke vormen van vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren, zonder synthetische toevoegingen.
  • Speciaal geformuleerd voor diversiteit: Met 20 aminozuren, 14 vitamines, omega-3-6-7-9 vetzuren en meer dan 70 mineralen en spoorelementen, biedt onze Natuurlijke Multivitamine een uitgebreid scala aan voedingsstoffen.
 24,95
 54,95

Vanaf:  24,95

Beschrijving

De natuurlijke bron van onze Multivitamine

Multivitaminen vormen een waardevolle aanvulling op ons dagelijks dieet, omdat ze een breed scala aan essentiële voedingsstoffen leveren. Deze stoffen omvatten een breed spectrum aan vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren, afkomstig uit een scala van natuurlijke bronnen en voedingsmiddelen. Onze Natuurlijke Multivitamine is een waardevolle aanvulling, samengesteld uit 20 essentiële aminozuren, 14 vitamines, en een rijke mix van omega-3, -6, -7, en -9 vetzuren. Bovendien bevat het meer dan 70 mineralen en spoorelementen, zoals Magnesium en Calcium.

Het verschil tussen natuurlijke en synthetische Multivitamine

Wat onze Multivitamine zo bijzonder maakt, is het gebruik van uitsluitend natuurlijke vormen van deze voedingsstoffen, in tegenstelling tot de synthetische varianten die in veel andere supplementen voorkomen. Het is essentieel om te begrijpen dat vitamines, mineralen, en andere voedingsstoffen elkaar beïnvloeden. Te veel van de ene stof kan de opname van een andere verstoren, wat de noodzaak benadrukt van een uitgebalanceerde, Natuurlijke Multivitamine zoals die van ons. Synthetische multivitaminen kunnen een onnodige belasting vormen voor het lichaam. Onze Natuurlijke Multivitamine biedt daarentegen de meest optimale, natuurlijke vorm van deze essentiële stoffen, die het lichaam gemakkelijker herkent en gebruikt. De synergie van deze natuurlijke ingrediënten zorgt ervoor dat ons product de ideale keuze is voor iedereen die streeft naar een gezonde en evenwichtige levensstijl.

Samengevat heeft onze Natuurlijke Multivitamine de volgende sterke punten

  • Formule met een natuurlijke inhoud, en van mariene oorsprong.
  • Complete, breedspectrum formule, met alle vitaminen, alle mineralen en spoorelementen, en alle aminozuren.
  • Van de vitaminen worden de biologisch meest actieve vormen gebruikt, zoals pyridoxaal-5-fosfaat, MTHF-5 en MK-7.
  • De mineralen en spoorelementen van natuurlijke (minerale) oorsprong bevinden zich in ion-vorm gebonden complexen, en zijn daardoor zeer goed opneembaar.
  • De toegevoegde mineralen zink (gluconaat) en selenium (selenomethionine) zijn van hoogwaardig biologische vorm.

De gezondheidsvoordelen van onze Natuurlijke Multivitamine formule

Onze Natuurlijke Multivitamine biedt een breed scala aan voordelen voor uw gezondheid, waarvan we enkele belangrijke punten willen benadrukken:

  • Positieve invloed op het immuunsysteem: Dankzij de aanwezigheid van Vitamine A, Vitamine B12, Vitamine C en Vitamine D wordt uw immuunsysteem ondersteund.
  • Voor de huid: De combinatie van Vitamine A, Vitamine B3, Vitamine C en Biotine helpt bij het gezond houden van de huid.
  • Bevordert de energiestofwisseling: Vitamine B12, B3, B1, B5, C en biotine bevorderen de energiestofwisseling en helpen energie vrij te maken uit de voeding.
  • Voor het concentratievermogen en geheugen: Deze Multivitamine, verrijkt met vitamine B12, B3, B1, B5, C, biotine en magnesium is goed voor het concentratievermogen en geheugen.
  • Vermindert vermoeidheid: Dankzij de combinatie van vitamine B12, B3, B5, C en magnesium, helpt deze Multivitamine vermoeidheid en moeheid te verminderen.
  • Beschermt gezonde lichaamscellen: De aanwezigheid van Vitamine C en E helpt bij de bescherming van uw lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
  • Ondersteuning van de spieren: Door de toevoeging van Vitamine D en Magnesium, is onze Natuurlijke Multivitamine in staat om ondersteuning te bieden bij het behouden van soepele en sterke spieren.
  • Ondersteunt de botten: Vitamine D, K en magnesium ondersteunen de botten en zijn goed voor het skelet.
  • Foliumzuur voor zwangere vrouwen: Foliumzuursuppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Een lage folaatstatus van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van een open ruggetje bij de zich ontwikkelende foetus.

Samenstelling

Natuurlijke Dagelijkse Multivitamine bevat de volgende ingrediënten:

Ingredienten

Samenstelling per capsule:
Vitaminen Min %RI** Aminozuren Min % RI**

Vitamine A (Retinol) 800 mcg 100Alanine 14 mg
Vitamine B1 (Thiamine HCL) 1,1 mg 100 Arginine11,5 mg
Vitamine B2 (Riboflavine) 1,4 mg 100 Aspariginezuur 14,8 mg
Vitamine B3 (Nicotinamide) 16 mg 100Cysteïne 2,3 mg
Vitamine B5 (Calcium pantothenaat) 6 mg 100 Glutaminezuur21,2 mg
Vitamine B6 (Pyridoxal-5-fosfaat) 1,4 mg 100Glycine10,1 mg
Vitamine B12 (Methylcobalamine) 3 mcg 100Histidine¹3,6 mg
Vitamine C (Ascorbinezuur) 80 mg 100Isoleucine¹6,7 mg
Vitamine D3 (Cholecalcipherol) 5 mcg 100L-carnitine5,0 mg
Vitamine E (d-a-tocopherol) 12 mg 100Lysine¹16,8 mg
Foliumzuur (MTHF-5)200 mcg 100Leucine¹15,1 mg
Vitamine K1 + K2 (MK7) 75 mcg 100Methionine¹4,2 mg
Choline (bitartraat) 50 mcg Fenylalanine¹7,7 mg
Inositol 50 mcg Proline11,5 mg
Biotine 50 mcg 100 Serine6,9 mg
Taurine 5,0 mg
Mineralen Threonine¹7,8 mg
Calcium 16,425 mg 2Tryptofaan¹2,9 mg
Chloride308 mcg <1Tyrosine5,0 mg-
Chromium0,6 mcg1,5Valine¹10,6 mg-
Koper0,3 mcg<1¹9 aminozuren worden beschouwd als 'essentieel' voor de menselijke gezondheid.
Jodide0,1 mcg0,1
Ijzer291 mcg4VetzurenMin.%ADH
Magnesium37,7 mg10Totaal omega-33,0 mg
Mangaan62 mcg3Totaal omega-61,0 mg-
Fosfor6,8 mg1Totaal omega-76,0 mg
Kalium9.9 mg 0,4Totaal omega-93,5 mg
Selenium (als Selenomethionine)55 mcg100
Sodium345 mcg
Zink (als gluconaat)10 mg100
Overige (>60 sporenelementen)6,2 mg
Overig
Luteïne 0,7 mcg
Zeaxanthine 0,1 mcg

¹ = Er zijn 9 essentiële aminozuren voor mensen. Dit zijn aminozuren die het lichaam zelf niet kan produceren, en via het voedsel moeten worden opgenomen.

**RI = EU Referentie-Inname

Ingrediënten: Algenconcentraat, zeewaterconcentraat,  hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), vitaminen, mineralen, aminozuren.

Overige ingrediënten: Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule)

Gegarandeerd vrij van: Conserveermiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Gebruik & dosering

Aanbevolen gebruik

Voor wie Dagdosering
Volwassenen:1 capsule per dag
Kinderen:Omrekenen naar lichaamsgewicht

Dagdosering: Volwassenen 1 capsule per dag, of zoals aanbevolen. Bij kinderen omrekenen naar lichaamsgewicht (niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar). Neem bij voorkeur tijdens een maaltijd. Houdt u zich aan de (aanbevolen) dagelijkse dosering.

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is een voedingssupplement (bevat vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren).

Veiligheid: Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Bewaaradvies

Bewaren: Op een droge plaats bij kamertemperatuur, en buiten bereik van kleine kinderen.

Achtergrond informatie

Wat is een goede multivitamine?

Er verschijnen steeds meer multivitamines op de markt met extreem hoge doseringen, die de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden veelvoudig overschrijden. Deze formules zijn meestal met de beste bedoelingen samengesteld, en richten zich op het aanvullen van mogelijke tekorten. Het kan een goed idee zijn dergelijke hoog gedoseerde multivitamines een korte tijd te gebruiken, bijvoorbeeld in tijden van ziekte. Maar het is een cruciale denkfout om zulke multivitamines elke dag te gebruiken:

Vitamines en mineralen beïnvloeden de opname en uitscheiding van elkaar, het zijn subtiele balansen waarmee het lichaam zich instelt. Dergelijke balansen kunnen ruw worden verstoord door het langdurig innemen van grote hoeveelheden vitaminen en mineralen. Daar komt nog bij, dat de vitamines in de meeste multipreparaten synthetisch worden gemaakt. Deze onnatuurlijke stoffen kunnen weliswaar door het lichaam worden gebruikt, maar vormen ook een grote belasting voor het lichaam, met name voor de lever en de nieren die voor de omzetting en uitscheiding van deze stoffen moeten zorgen.

Ieder lichaam is uniek, en de voedingsconditie van ieder lichaam wordt bepaald door de erfelijke aanleg en door het dagelijks gedrag. Een gezonde levenswijze is de basis, waaronder gezonde voeding en voldoende beweging. Daarnaast kan het een goed idee zijn een dagelijkse multi te nemen, om te compenseren voor de toegenomen hoeveelheid stress, en de afgenomen hoeveelheden voedingsstoffen in de voeding door de intensieve landbouwmethoden.

‘Ideale’ Dagelijkse Multi 

Maar hoe ziet een goede Dagelijkse Multi er eigenlijk uit?

  • Een goede Dagelijkse Multi is compleet en bevat alle vitaminen, mineralen/spoorelementen én aminozuren.
  • Een goede dagelijkse Multi is niet te hoog gedoseerd: een groot deel van de benodigde vitaminen en mineralen halen we al uit onze dagelijkse voeding. Aanvulling met een Dagelijkse Multi moet ook daadwerkelijk een aanvulling zijn, en geen grote verstoring van de bestaande balansen in vitaminen en mineralen teweeg brengen.
  • Een goede Dagelijkse Multi bevat hoofdzakelijk natuurlijke ingrediënten, die veel makkelijker door het lichaam kunnen worden verwerkt dan lichaamsvreemde, synthetische stoffen
  • Een goede dagelijkse Multi bevat met name alle mineralen en spoorelementen*. In de natuur komen 75 mineralen en spoorelementen voor, die allen belangrijk zijn voor het menselijk lichaam als bouwstenen voor botten en bindweefsel (1); als verzorgers van elektrische impulsen door het zenuwstelsel (2) en als katalysatoren en hulpstoffen van enzymen bij alle fysiologische processen in het lichaam (3). Interessant is, dat de minerale samenstelling van de zgn. extracellulaire vloeisof (de vloeistof die al onze cellen omgeeft en 1/5 deel uitmaakt van al onze lichaamsvloeistof) van alle landdieren, sterk overeenkomt met de minerale samenstelling van zeewater. Evolutiebiologen zien hier indirect bewijs in, dat alle levensvormen op land ooit uit de zee zijn ontstaan. Het betekent ook, dat zeewater en zeewaterorganismen enorm belangrijke bronnen van voeding zijn: ze bevatten alle 75 mineralen en spoorelementen in onderling de juiste verhouding én in ion vorm, en daardoor direct opneembaar voor de mens. In de praktijk blijkt, dat we als eerste tekorten aan mineralen en spoorelementen opnemen, niet in het minst doordat door de intensieve landbouw de hoeveelheden mineralen en spoorelementen in de voeding de afgelopen 100 jaar gemiddeld met een factor 5 is afgenomen (bron: The Healing Power of Minerals, Paul Bergner, 1997). Aanvulling van onze dagelijkse voeding met mineralen en spoorelementen heeft daarom een hogere prioriteit dan het slikken van hoge doseringen vitaminen.
    *Spoorelementen zijn mineralen die in kleine hoeveelheden nodig zijn.

Natuurlijke Dagelijkse Multivitamine

De Natuurlijke dagelijkse Multivitamine van Kala Health voldoet aan alle uitgangspunten die hierboven zijn geformuleerd:

  • Bijna volledig natuurlijke, 100% vegan formule.
  • Bevat het concentraat van diverse algen, rijk aan natuurlijke vitaminen, aminozuren en vetzuren.
  • Bevat zeewaterconcentraat, rijk aan natuurlijke mineralen en spoorelementen.
  • Enkele vitaminen en mineralen zijn toegevoegd voor orthomoleculaire doseringen.
  • Eén capsule levert 100% RI (= EU Referentie-Inname) van alle vitaminen, en van enkele belangrijke mineralen zoals zink en selenium.
  • Van vitamine B6 is de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fosfaat gebruikt.
  • Van vitamine E is de natuurlijke vorm d-a-tofocerol gebruikt.
  • Van vitamine K2 is de actieve vorm MK-7 gebruikt.
  • Eén deel van een capsule levert een dosering die geschikt is voor kinderen (let op: deze formule is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar).
  • Vrij van hulp- en smaakstoffen.
Product added to cart
Back To Top

Selecteer een Afleverpunt

Winkelmandje
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Doorgaan met shoppen
0